PROCURILE TAJNE INFORMACIJE: DRAGAN ČOVIĆ POZVAO HRVATSKU DA OTVORI VOJNU BAZU KOD MOSTARA! AKO BUDE PROBLEMA SA BOŠNJACIMA DA NAS IMA KO BRANITI!

Hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao je hrvatsku kao članicu NATO-a da u okolini Mostara formira vojnu bazu iz koje bi se moglo djelovati u slučaju nemira ili napada radikalnih islamističkih skupina.

Ovo je diglo veliku buru jer nije konsultovano ministarstvo odbrane BiH kao ni druga dva člana predsjedništva iako je prije nekoliko dana i Milorad Dodik pozvao predsjednika Rusije da istu stvar uradi u RS-u.

Dodik je zatražio od Putina da otvori centar za savjetovanje u RS što bi brzo moglo prerasti i u vojnu bazu.  Potez Dragana Čovića koji je koristio bošnjačke zarobljenike tokom rata u BiH za prisilan rad u fabrici “SOKO” samo još više diže tenzije u ionako nestabilnoj zemlji.

I hrvatska predsjednica Kolinda – Grabar Kitarović je nekoliko puta izjavljivala da u BiH postoje radikalni islamisti te da je njihov broj u porastu i da otvaraju kampove za obuku te da strane Islamske države sve više grade džamije na Balkanu.

Potrebno je osuditi protuustavno djelovanje Dragana Čovića i poslati nalog u policijske strukture da se ova saznanja istraže.

Izvor: globalno.org

 

Back to top button